Return to site

Wat gaat u doen aan uw hoge energiekosten?

Bespaar met de goedkoopste energieleverancier

Hoge energiekosten kunnen een doorn in het oog zijn en een forse inbreuk zijn op uw inkomen. Het is vast al eens voorgekomen: Een energierekening met te hoge energiekosten. De vraag is : wat gaat u daar aan doen? Het eerste antwoord daarop is: Energiebesparing.

Geld retour van energieleverancier?

Wanneer je verblijd word met een teruggave van de belastingdienst of de energieleverancier dan zul je waarschijnlijk niet denken: Laat ik eens besparen op mijn energiekosten, toch kun je dat in dat geval wel doen. Ook al betaal je minder aan je energie en gas de sport is juist om nog minder te gaan betalen. Maar hoe verhelp je dat? denken nog heel veel consumenten.

Herzie uw energieverbruik en bespaar!

Hoge energiekosten verhelpt u door uw energiekosten in orde te brengen. Bekijk de energierekening en de energiekosten die daarop vermeld staan. A: kun je je energietarief vernieuwen, B: breng de energiekosten omlaag C: kom pro actief in actie en doorloop alle elektrische apparatuur. Hoe meer luxe we tegenwoordig kunnen leven hoe beter, want we werken fulltime en na het werk is het maar wat fijn als je na je huishoudelijke taken lekker op de bank kunt zitten.

Neem de extra tijd het is de moeite waard

De was moet nu eenmaal gedaan worden want we willen graag schone en frisse kleding aan, de afwas doet het ook niet uit zichzelf laat staan het strijken. Maar het enige wat nodig is, is een paar extra minuten van uw tijd dagelijks. Spaar uw was op totdat u zeker weet dat de wasmachine gevuld is en zet de wasmachine dan pas aan. Gebruik de ecostand wanneer deze beschikbaar is. En na de wasbeurt vult u de wasmand en hangt het op aan de waslijn en anders op zolder of welke beschikbare kamer dan ook. Zet dan vervolgens ook de wasmachine uit door de stekker eruit te halen. Zo voorkomt u sluip stroom en dat wil zeggen dat de wasmachine terwijl hij niet gebruikt word stroom verbruikt.

Door het ophangen en de wasmachine compleet uit te zetten bespaart u al op uw energiekosten. Zowieso kunt u het beste alle apparatuur uitzetten dat u niet dagelijks gebruikt. en dat zijn er nogal wat. U heeft misschien een elektrische tandenborstel en daarbij heeft u een lader, of de telefoonlader hangt gemakkelijk nog in het stopcontact. Al deze genoemde punten zorgen voor stroomverbruik wat niet nodig is.

Enorme energieslurpers in huis

Een waterbed is ook een sterk voorbeeld: heerlijk om op te slapen want het heeft een constante temperatuur in de winter en in de zomer. Maar een waterbed verbruikt enorm veel aan stroom. Hoe kan dat nou? Een waterbed heeft stroom nodig om de temperatuur te regelen. Dit kost u op jaarbasis al gauw €150 extra aan stroom. 

Groot gezin? Heel gezellig en dan zult u misschien ook wel een tweede koelkast of vriezer nodig hebben. Misschien heeft u een nieuwe gekocht en kan de oude prima in de garage staan. Uw oude koelkast of vriezer is waarschijnlijk niet zo energiezuinig en kan u ook €100 extra per jaar aan stroom kosten.

U wilt uiteraard s'avonds graag televisie kijken na een drukke dag, en wanneer u met meerdere gezinsleden in één huis woont heeft u ook te maken met meerdere voorkeuren. Veel gezinnen hebben daarom een tweede televisie in huis. Toegegeven het voorkomt irritatie's maar vooral wanneer het oude tv's zijn en hoe groter het scherm hoe meer stroom er verbruikt word. Het is zonde om uw eerste plasma scherm van de hand te doen, want hij krijgt een tweede leven bij dochter of zoon op de kamer dat is een begrijpelijke gedachte. Voorkom hogere energiekosten door de stekker van het plasma scherm maar ook van uw huidige tv eruit te halen wanneer er geen tv gekeken word.

Koop een standby killer 

Er zijn speciale stekkerdozen te koop waar u een aantal stekkers van uw apparatuur in kunt doen, er zit een aan/uit knop op. Met één druk op de knop regelt u uw stroomverbruik van de aangesloten apparaten. 

Houd energieverbruik in de gaten met energiestekker

Tegenwoordig kunt u kiezen uit verschillende slimme energiestekkers. Deze stekker plug je in je stopcontact en hij meet het energieverbruik in huis. Het display geeft aan hoeveel stroom er verbruikt word wat je vervolgens ook online of op een app op je telefoon kunt bekijken. Zo word je alert gemaakt op je energieverbruik en kun je er bijtijds iets aan doen. Voor extra bespaartips kunt u ook deze website raadplegen. Geld verdienen met je energierekening is in ieder geval makkelijker dan je zou denken.

Energie vergelijken en goedkope energietarieven

We schreven in het begin van dit artikel over punt A: het vernieuwen van je energietarieven. Door je energietarieven te vernieuwen kun je ook heel veel besparen op je energiekosten. Dit doe je door alle energietarieven van alle energieleveranciers onder elkaar te zetten. Bij een energie vergelijk heeft de website dit al voor u gedaan zodat u in een oogwenk ziet waar de goedkoopste energietarieven te vinden zijn en dus de goedkoopste energieleverancier. Door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier spaart u gauw €450 per jaar uit aan energiekosten. Pak uw energiegedrag aan en verbeter dit en stap vervolgens over naar een goedkoper energieproduct.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly