Return to site

Gasleveranciers vergelijken

Besparen op gas

De gasprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste gasleverancier is niet onverstandig gezien het feit dat de kosten voor gas steeds hoger worden. Deze kosten zijn onder andere uw gasbelasting die weer verhoogd is en niet zo zuinig ook. De prijs voor gas word alleen maar goedkoper door het overschot aan olie en de goedkope olieprijzen. Dus het zal verwarring opwekken voor de consument. De overheid wil het gebruik van gas extra belasten om de huishoudens te stimuleren op hun gas te besparen.

Wat ook meespeelt bij de gasprijzen is het feit dat Nederland de gaskraan ieder jaar een stukje meer dichtdraait. Onze gasvoorraad is helaas niet onuitputtelijk zoals dat wel het geval is bij het gebruik van duurzame energie. Dankzij het Energieakkoord moeten we dan ook de overgang gaan maken naar een schoner milieu en daar hoort niet het gebruik van vervuilende energie en gas in thuis. Door gas te verbruiken stootten we gezamenlijk veel vervuilende stoffen onze atmosfeer in en dat moet beperkt worden.

Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek hebben we de eerste drie maanden van 2016 dan ook minder CO2 uitgestoten het lag zelfs 1.3% lager dan het voorgaande jaar. Doordat energiebedrijven minder steenkool hebben verbruikt is de CO2 uitstoot gedaald. Een andere reden is de relatief warme winter ten opzichte van 2015, en daardoor werd er minder gas verbruikt. Het CBS berekende de CO2 uitstoot van de energiebedrijven, waterbedrijven en afvalwerkingsbedrijven en kwam tot de conclusie dat zij verantwoordelijk zijn voor een percentage van 28% aan CO2 uitstoot.

Toch zorgt het verbranden van aardgas voor een lagere CO2 uitstoot dan dat het geval is bij de verbranding van steenkool. Maar ondanks deze cijfers hebben we gas nodig om onze verwarming aan te kunnen zetten, en zorgt gas voor het heerlijke warme water wat uit de kraan stroomt. Ook het koken op gas is nog nodig. De afhankelijkheid ervan kun je wel verkleinen door de verwarming zo laat mogelijk aan te zetten.

Door de gasprijs per gasleverancier te vergelijken en die naast uw eigen gasprijs te leggen, kunt u uw kosten berekenen en het verschil bekijken. Dit verschil kan groot zijn omdat de gasprijzen nu eenmaal veranderen. En de belasting op gas kan voor een huishouden dan ook een enorme tegenvaller zijn. Daarom is uw gasprijzen vergelijken niet eens zo'n slecht idee. U kunt enorm veel besparen op de gasprijs per m3 en daarmee geld besparen. Neem daar de energieprijzen in mee en u kunt een besparing tegemoet zien van ruim €400. Door dit het volgende jaar weer te doen bespaart u weer dat bedrag of zelfs meer. 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly