Return to site

Energieprijzen 2016 nog goedkoper

Besparen op energiekosten is doodeenvoudig

Dagelijks zijn er veel huishoudens op zoek naar manieren om te kunnen besparen op hun energierekening. Dit doen ze vooral door de energieprijzen te vergelijken met hun eigen tarief. Hieruit blijkt dat deze een stuk goedkoper kan. De prijs voor energie hangt wel af van wat zij verbruiken en hoeveel ze momenteel betalen. Waar het ook van afhangt is de huidige energieprijs die een energieleverancier aanbiedt. Het mooiste is: ze worden goedkoper en daar kunt u een slaatje uitslaan.

Energieprijzen 2016 zijn al bekend

Een aantal energieleveranciers heeft daarom ook al zijn energieprijzen 2016 bekend gemaakt en per 1 juli 2016 daalt dan ook de energierekening voor veel consumenten. Vooral voor nieuwe klanten betekent dit dat ze ook in 2017 al minder gaan betalen voor hun energiekosten. Energie is al goedkoper geworden dankzij de energiebelasting maar ook dankzij een betere verbinding met het elektriciteitsnetwerk met buurland Duitsland. Daardoor kunnen energieleveranciers hun energie nog goedkoper inkopen.

Energieprijs 2016 alweer goedkoper

Er worden in ieder geval geen hogere energieprijzen verwacht en deze verwachting geldt ook niet voor de gasprijzen. De trend is nu eenmaal goedkope energie en zo goedkoop mogelijk energie verbruiken. Vooral de kleine prijsvechters doen het goed zoals BudgetEnergie zij bieden scherpe energieprijzen aan. Om uit te vinden welke energieleveranciers u de goedkoopste energie bieden kunt u alvast starten met de energieprijzen vergelijken. Daaruit zal een prijsvergelijk rollen waarin u direct ziet hoeveel u minder gaat betalen voor uw energie en gasprijzen. Meer dan 300 tot 400 consumenten stappen dan ook dagelijks over naar een goedkopere energieleverancier. Per jaar loopt het aantal overstappers op tot 500.000, het is veel maar ons kleine kikkerlandje heeft voldoende inwoners, en daarbij hebben we dan ook keuze uit meer dan 35 energieleveranciers.

Kies uit enorm veel energie aanbiedingen

Met zoveel energieleveranciers (35+) kunt u dus nagaan dat er heel veel energieproducten verkrijgbaar zijn, de keuze is reuze in 1 jarige contracten, maar er zijn ook overstappers die kiezen voor variabele contracten. Of voor toch meer zekerheid kiezen veel consumenten ook voor een 3 jarig contract. U bent vrij om te kiezen maar wij raden u toch wel aan om te kiezen voor een korte looptijd van 1 jaar. Dan kunt u na één jaar namelijk weer genieten van een hoge welkomstpremie. De besparing kan ervoor zorgen dat u tot €450 per jaar minder hoeft te betalen aan energiekosten en in het mooiste geval zelfs €700. Die €700 komt voor bij de consument die nog niet eerder was overgestapt en een heel oud energietarief betaalde. Die komt dan wel binnen hoor, en dat geld kunnen ze maar wat goed gebruiken voor andere dingen.

Slapende consument kan het meest besparen

Het zijn de oudere consumenten die niet eerder een prijsvergelijking energie hebben gemaakt. Ze zijn van de traditie's en daar is niks mis mee maar zij lopen daardoor dus honderden euro's per jaar mis. Als je nagaat dat deze groep enorm heeft moeten inleveren op de pensioenen, dan is een besparing op hun energiekosten juist een must. Daar komt ook bij dat de meeste ouderen niet goed overweg kan met het internet omdat ze het te moeilijk vinden. In dat geval zou hulp van de kinderen uitkomst moeten en kunnen bieden. Of een behulpvaardige buurvrouw die ze kan helpen. 

Stap gratis over naar de goedkoopste energieleverancier 2016

De prijsvergelijkingen energie en gas tonen altijd de kosten inclusief, dus het bedrag dat ze vermeld zien staan is ook het bedrag wat ze in de toekomst gaan betalen mochten ze overstappen. De overstap wordt in de meeste gevallen gratis geregeld, komt u iets tegen waarvoor u moet betalen bij een dergelijke overstap? Trap daar dan niet in, want energie vergelijken is gratis en dat moet het ook blijven. Er zijn voldoende energievergelijkingssites waar u gratis energie en gas kunt vergelijken. Verlaag dan vandaag nog uw energierekening door de energieprijzen 2016/2017 te vergelijken en wie weet houd u geld over voor een leuke zomervakantie in het buitenland. Start direct een prijsvergelijk energie en bereken instant uw voordeel.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly